KookJij

Chocoladetaart met advocaat

Een heerlijk chocoladetaart met advocaat recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Colruyt
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladetaart met advocaat te bereiden

Zeef 70 g bloem samen met het amandelpoeder.
Laat de 2 eetl. suiker koken met 3 eetl. water. Haal de pan van het vuur van zodra de suiker opgelost is. Laat afkoelen.
Klop met de mixer de eieren samen met 90 g suiker gedurende ± 10 min., tot het volume van het mengsel verdrievoudigd is.

Spatel de bloem met het amandelpoeder er voorzichtig onder.

Smelt 30 g chocolade (2 min. in de microgolfoven op halve kracht of au bain-marie: in een pannetje dat u in een grotere pan met water verwarmt) en spatel onder het mengsel.

Boter een hoge, ronde taartvorm (Ø ± 18 cm, 7 cm hoog) in met 1 eetl. boter en strooi er 1 eetl. bloem over. Giet er het mengsel in en schuif gedurende 30 à 35 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven (geen heteluchtstroom). Laat afkoelen en stort op een groot bord of schotel.

Snij het chocoladegebak horizontaal in 3 gelijke delen en haal de plakken van mekaar. Smeer de suikerstroop over de onderste helft en zet er het middenste deel weer op.

Klop 1/2 dl room stijf en spatel er voorzichtig 1 à 2 eetl. advocaat door. Smeer de advocaatroom op de bovenkant van de middenste plak chocoladegebak. Leg er de bovenste plak terug op.

Breng 1/2 dl room aan de kook, neem van het vuur en roer er 70 g pure chocolade onder. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is in de room en u een gladde, lichtjes vloeibare pasta bekomt. Leng indien nodig aan met nog wat room. Lepel de chocolade over de bovenkant van de taart. Zorg dat ook de zijkanten bedekt zijn. Zet enkele uren koel weg.
Versier het chocoladejasje met enkele lijntjes advocaat en dien op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst