KookJij

Chinese kip met gon-bao saus

De blokjes kipfilet worden vooraf gemarineerd (plm. 1 uur) en daarna gebakken met kruiden, prei, gember en knoflook. De marinade wordt ook gebruikt.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: oud Margriet recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese kip met gon-bao saus te bereiden

  1.  Maak in een schaaltje een sausje van sojasaus, sherry, zout, suiker en maizena.
  2. Laat de kipblokjes hierin een uurtje marineren. Haal de kip uit de marinade. Droog ze een beetje af.
  3. Bewaar de marinade.
  4. Verhit de olie in de pan. Bak de uitgelekte kipblokjes hierin rondom bruin.
  5. Voeg Spaanse peper, sambal, prei, gember en knoflook toe en bak even mee. Voeg de marinade erbij en laat alles plm. 2-3 minuten sudderen.
  6. Proeven en eventueel nog wat kruiden toevoegen.
  7. Gooi er eventueel een handje geroosterde pinda`s overheen.





Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met rijst.
Denk aan het uurtje marineren van de kip.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst