KookJij

Champignonsalade (Salade aux champignons)

Een heerlijk champignonsalade (salade aux champignons) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignonsalade (Salade aux champignons) te bereiden

Het spek in dunne reepjes snijden en in de boter langzaam uitbakken.De sneetjes brood (in dobbelsteentjes gesneden) en de gepelde teentje knoflook (uitgeknepen) aan het spek toevoegen en al roerend goudbruin roosteren.De lente-uitjes schoonmaken,wassen en in zeer dunne ringen snijden.Peper en zout,azijn en olie door elkaar roeren.De slappe slabladeren verwijderen,de goede stronk loshalen en ze onder koud stromend water afspoelen en droogwiepen.Deze op de borden verdelen en met wat dressing besprenkelen.De champignons schoonmaken en in dunne plakjes snijden en in het midden op de slablaadjes strooien en met de resterende dressing met wat peper overgieten.De knoflookcroutons en de goed uitgelekte spekjes erover verdelen en met de uiringen garneren.

De salade als voorgerecht of als bijgerecht voor donker vlees serveren (bijv.rundvlees,fazant,ree).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flora

flora zegt:
droogwiepen: leuk nieuw werkwoord (of gewoon de z vergeten???)