KookJij

Carpaccio van courgette en tomaat

Een heerlijk carpaccio van courgette en tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carpaccio van courgette en tomaat te bereiden

Snijd de courgette overlangs doormidden en schaaf met een kaasschaaf mooie , dunne lange plakken en snijd de ontvelde tomaten ook in dunne plakken. Verdeel de plakken courgette dakpansgewijs over de borden en verdeel de tomaatplakken op de rand van het bord. Maak een dressing van de olijfolie, honing, balsamicoazijn en breng deze dressing op smaak met zout en peper. Bestrijk de carpaccio van courgette met deze dressing en bestrooi met parmezaanse kaas, gepelde pistachenootjes en fijngesneden basilicum. Maal op het laatste wat vers gemalen peper over de courgette-carpaccio en bestrooi het nog met een snufje zeezout. Laat dit ongeveer 15 minuten afgedekt met plasticfolie marineren en dan op kamertemperatuur serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

broekhoeven

broekhoeven zegt:
Smaakt heerlijk zomers, ziet er geweldig uit, en had alles al in huis. een top gerechtje dus voor onverwachtse vriend die gister mee bleef eten.
tom vanrintel

tom vanrintel zegt:
Dit lijk me best lekker en zeker met eenn heerlijk wijntje erbij.