KookJij

Cannelloni van Courgettes met een Vulling van Ricotta - Mix

Nu eens cannelloni van courgettes en niet van pasta, gevuld met een spannende ricotta - mix
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cannelloni van Courgettes met een Vulling van Ricotta - Mix te bereiden

  1. Pak de diepvries doperwten uit en doe ze in en vergiet. Giet daarop heet water uit de kraan en laat ze zo ontdooien.
  2. Doe na het uitlekken de doperwten in een fikse kom en kneus ze met een vork (gedeeltelijk prakken dus).
  3. Doe daarbij de ricotta, de spinazie, de eieren, mint, citroenrasp, zeezout en peper. Meng dit alles goed met elkaar tot een homogeen mengsel
  4. Doe een fikse theelepel met vulling - mix op een van de uiteinden van een plakje courgette en rol het op tot een cylindertje. Doe dit tot alle plakjes courgette zijn opgebruikt.
  5. Giet nu in de ovenschaal de halve liter tomaten - passata en zet daarin dicht opeen de rolletjes courgette rechtop. U ziet : het past precies.
  6. Bestrooi met zeezout en zwarte peper en vervolgens met de mozzarella en schuif dan het geheel voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Verdeel over de bodjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een Italiaanse witte wijn of rosé wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst