KookJij

Butternut gevuld op een nestje van safraanrijst en groenten

Een heerlijk butternut gevuld op een nestje van safraanrijst en groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Butternut gevuld op een nestje van safraanrijst en groenten te bereiden

Butternut in 4 verdelen, haal de zaadjes eruit en hol uit. Het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
Ajuin in zeer fijne blokjes snijden.
Paprika's in zeer fijne blokjes snijden.
Spoel de rijst goed af onder stromend water.
Gehakt mengen met het eike de kuiden, chapelure, mosterd en een deel van de groenten evenzeer 2 soeplepels rijst eronder mengen.
Vul de butternutten op met het gehakt en besrooi met olijolie.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 gr en bak deze +/- 30 min gaar.
Boter in een pan goed laten opwarmen, de rijst en de rest van de groenten evenzeer het overgebleven gehakt ( balletjes van maken). Kruid dit alles zeer goed af en voeg melk en safraan toe. Laat op een zacht vuur sudderen +/- 15 min de melk is opgenomen door de rijst en deze is juist beetgaar.
Serveer dit gerecht zeer warm en werk af met gemalen zwarte peper en basilicum.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst