KookJij

Bouillon met vis en courgette

Een heerlijk bouillon met vis en courgette recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bouillon met vis en courgette te bereiden

1. Spoel de koolvisfilets, dep ze droog met keukenpapier. Besprenkel ze met het citroensap, kruid ze met peper en zout. Zet ze, afgedekt, in de koelkast.
2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui glazig in boter of olie. Voeg er vervolgens de knoflook, laurier, kruidnagels, peterselie en wijn aan toe. Laat inkoken tot ongeveer de helft.
3. Schenk er de groentebouillon bij. Laat 10 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon en kruid hem naar smaak bij met peper en zout.
4. Snij de courgette in fijne plakjes. Pel de kerstomaatjes. Snij de vis in stukken.
5. Breng de bouillon weer aan de kook. Doe er de courgette, tomaten en vis bij. Laat 5 tot 7 minuten zachtjes sudderen, of tot de vis goed gaar is. Werk af met basilicum.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wilmuller

wilmuller zegt:
Ik ga deze soep proberen. Het lijkt me heerlijk.
lilipipi538

lilipipi538 zegt:
Ik ben vandaag begonnen met mijn goede voornemen van het nieuwe jaar om af te vallen maar er toch plezier in te hebben. En nu ik zo dit gerecht leest gaat dat zeker wel goed komen. Deze gaat zeker tussen mijn sonja bakker recepten haha.