KookJij

Recept voor Bosbessencake

Een heerlijk bosbessencake recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een rechthoekige cakevorm en bestuif lichtjes met bloem.
2. Zeef de bloem en meng met de suiker en het mespuntje zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden.
3. Klop de eieren met de melk en de olie los in een andere kom. Giet dit mengsel in het kuiltje. Meng het geleidelijk aan met de bloem en voeg er de geraspte sinaasappelschil en de bosbessen aan toe.
4. Stort het beslag in een cakevorm. Bak 60 minuten in een voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Ja Anna,we zitten nu aan de goede kant van de winter en het wordt elke dag beter.Vandaag bv. gaat de temperatuur op naar +4°C.Alleen was het de voorbije nacht nog -10°C.Maar ik mag niet klagen,want in het noorden is het op plaatsen nog -25°C of nog kouder en dat overdag.
Anna

Anna zegt:
Hallo Lekkerbekske,
Wij doen het hier met wat kleinere dieren;-)
Wel jammer van je bessen, maar wel bijzonder om een bruine beer van dichtbij te aanschouwen.
Beetje voorjaar in Canada? (http://www.kookjij.nl/column-jippie-het-is-weer-voorjaar)
Groet,
Anna
KookJij.:D
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Bedankt voor je recepten Lize.Ik heb ze beiden al uitgeprint en in m'n cake folder gezet.Die bosbessen noemen wij hier in Canada blueberries en plukken die in de zomer in het wild,waar ze met de kilo's groeien.We hadden er eens een paar kilo geplukt en toen we bij de auto terug kwamen,waar we ze zo lang in het openstaande koffer hadden gezet,stond er een bruine beer zich te goed aan te doen.Dus we gingen die dag met lege handen naar huis.
cathy

cathy zegt:
Ik maak deze cake in het week-end, hij ziet er zeer lekker uit. Ik probeer het wel met diepvries bosbessen, hopelijk lukt dat!!;)
truitje

truitje zegt:
Ja, dat zou kunnen. Cakemeel is hier in Nederland overal te koop. Zo zie je maar, zo dichtbij en toch zijn er verschillen.;););) Groetjes Gerda :p
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Ik kom uit België en heb nog nooit van cakemeel gehoord... Misschien is zelfrijzende bloem iets typisch Belgisch? ;)
truitje

truitje zegt:
Ik heb even Gegoogled maar ik ben gelukkig niet de enige die nog nooit van zelfrijzende bloem heb gehoord. Het blijkt dat men ook een zakje bakpoeder of 40 gram maizena door 1 pond bloem kan mengen en dan heb je zelfrijzende bloem. Weer wat wijzer geworden. Groetjes Gerda :p:p:p
elisabet

elisabet zegt:
Dank je wel lize, voor de heerlijke cakerecepten. Ik heb ze allebei op mijn favorieten gezet, zodat ik ze niet kwijt raak. Dat word smullen dit weekend! :p
truitje

truitje zegt:
Oké, dank je wel. Ik ga hem eens maken. Groetjes Gerda :p:p:p
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Nee hoor, het is zelfrijzende bloem :)
truitje

truitje zegt:
Hoi Lize, moet het geen zelfrijzend bakmeel zijn?:p;)
bengel6300

bengel6300 zegt:
Zal ik zeker eens maken het staat in mijn mapke. Lekker bij een tasje koffie.Da-ag:D