KookJij

Recept voor Boontjes in tomatensaus met bouletten met peterselie-aardappelen

Boontjes: sperzieboontjes of ook princesboontjes genoemd.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding


Meng het gehakt met de spekblokjes, chapelure, eike en cajunkruiden.
Maak van deze massa bouletten ( balletjes ).
Bak ze in een ruime pan samen met de ajuin in ringen gesneden bruin aan.
Voeg de tomatensaus en room toe indien nodig bijkruiden.
Laat op een zacht vuur gaar worden.
Boontjes beetgaar steamen voeg deze bij de tomatensaus met bouletten.
Aardappelen koken, afgieten en pureren kruiden met peper, zout, muskaatnoot voeg het eike en een beetje olijfolie toe meng zeer goed.
Als laatste de fijn gesnipperde bladpeterselie toevoegen.
Serveer alles zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dank je Ruud, fijn om te horen dat het in de smaak viel. Groetjes Hilde
Ruud Koudys

Ruud Koudys zegt:
Beregoed en origineel recept recept; heerlijk!!!!!!
We hebben er van gesmuld en zullen van deze heerlijkheid meer gaan genieten.
Bedankt!!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Geachte Heer ;-) wij noemen het ook princesboontjes. Ik moet toegeven je hebt gelijk een snijboon is plat. Weet je wat we gaan doen ik verander gewoon snijbonen in princesboontjes of sperciebonen. Laat in elk geval de balletjes met boontjes smaken. Groetjes van Madam uit de Belgiek ;-)
Ruud Koudys

Ruud Koudys zegt:
Hai Madammeke Rare Snijboon. Ben uw recept aan het prepareren en merk dat mijn snijbonen er heel anders uitzien dan de uwe. Ga maar rap een nieuwe foto trekken en posten met snijbonen er op in plaats van sperciebonen.
Groetjes van een oplettende Hollander!!