KookJij

Bonensalade met tonijn en amandelen

Een heerlijk bonensalade met tonijn en amandelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 39 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 555 kCal energie
27 Gram eiwit
40 Gram vet
23 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bonensalade met tonijn en amandelen te bereiden

Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter in circa 5 minuten krokant.
Laat afkoelen op een bord.
Hak de amandelen grof.
Marineer de ui 5 minuten in het sinaasappelsap.
Voeg de olie toe en breng op smaak met peper en zout.
Spoel de kidneybonen onder koud water af en laat uitlekken.
Schep door de dressing.
Halveer de snijbonen en snijd de helften in reepjes.
Kook in water met zout in circa 4 minuten beetgaar.
Meng ze nog warm met de kidneybonen.
Pureer de tonijn met de mayonaise, 4 eetlepels water en peper en zout glad.
Verdeel de salade over 4 borden, schep de tonijnmayonaise erover en bestrooi met de amandelen.
Scheur het basilicum in stukken en verdeel over de salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst