KookJij

Boerenkoolstamp met gerookte makreel

Een heerlijk boerenkoolstamp met gerookte makreel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenkoolstamp met gerookte makreel te bereiden

Kook de boerenkool gaar en schil en kook de aardappelen gaar.
Maak de makreel schoon, even een prutswerkje.
Maak van de boerenkool en aardappels een stamp, voeg er een klont boter en scheutje melk aan toe. Op smaak brengen met wat zout en lekker veel peper. Schep er rustig de schoongemaakte makreel door en warm goed door.
Eet smakelijk!

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

De moeder van een vriendinnetje van dochterlief maakte dit wel eens. Ik kreeg ooit een bakje met een "overschotje."
Ik vond het een wat vreemde combinatie, maar het was verrukkelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

veldmuis8

veldmuis8 zegt:
Ik heb er van genoten Anna:p, m'n zoon vond het ook lekker en m'n vriend en dochter vonden het iets minder. Volgende keer dus half om half haha!
Anna

Anna zegt:
Ik ben heel benieuwd!;);)Laat je het weten?:D
veldmuis8

veldmuis8 zegt:
Ik ga hem straks maken Anna!:p
Anna

Anna zegt:
Leuk! Laat je me weten of het gesmaakt heeft?:D:D
veldmuis8

veldmuis8 zegt:
Dit is inderdaad een andere lekkere variatie voor de boerenkool met vis. Ik zet hem direkt bij mijn favorieten:p bedankt Anna!
derbyke

derbyke zegt:
:);):p
Anna

Anna zegt:
Ook op het menu, samen met de chili;););) Ik vond het altijd zalig, maar al lang niet meer gegeten;);) XXX
derbyke

derbyke zegt:
Zal zeker wel verrukkelijk lekker smaken zeker met vis erbij weer een idee voor het avondmaal groetjes van ons 3 tjes :);):p xxxx