Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei
PT30M
Bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei
Een heerlijk bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei te bereiden
Blancheer de spinazie en laat hem goed uitlekken. Knijp het vocht uit de spinazie en snijd hem heel grof. Snijd de plakken ham in kleine stukjes. Kook 2 eieren hard en laat ze schrikken. Klop de 2 andere eieren los. Meng spinazie, ham, losgeklopte eieren en aas door elkaar. Smeer de binnenkant van 8 soufflébakjes in met boter (8 cm. doorsnede). Laat de deegplakjes ontdooien en rol ze nog iets dunner uit tot een formaat van 12x12 cm. Verwarm de oven voor op 220 graden. Pel de eieren en hak ze fijn. Leg in elk soufflébakje een lapje bladerdeeg. Knip de punten met een schaar af, zodat er een ronde vorm ontstaat. Vul het deeg met het spinaziemengsel. Zet de bakjes 20 minuten in de oven. Schep voorzichtig de spinazienestjes uit de bakjes en garneer de nestjes met de fijngehakte eieren.
wim zegt:
hier wordt nog regelmatig gebruikt van gemaakt,zelfs m`n schoonmoeder vindt het heerlijk,en dat wil wat zeggen! zelf altijd kok geweest en ik heb haar tot in de draad toe verwent,dus nogmaals complimenten,p.s ik heb nog niet verteld dat ik het recept van jou heb,komt nogwel als de erfenis is verdeeld (grapje)