KookJij

Biefstuk met Rozemarijn en Sjalot-Jus

Weer eens een stukje vlees op een andere wijze bereid.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Belgische vriendin
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Biefstuk met Rozemarijn en Sjalot-Jus te bereiden

  1. Maak van de olie en de helft van de knoflook een soortement knoflookolie.
  2. Fruit de sjalotten aan in de hete boter met de knoflook en 4 stukjes rozemarijn tot de uien zacht zijn en blus dan af met de rode wijn. Breng dit aan de kook.
  3. Voeg dan de fond toe en breng op nieuw aan de kook. Kook de sjalotten gaar en kook ook iets in. Houd apart en houd de jus warm.
  4. Prik stukjes rozemarijn in de zijkanten van de biefstukken en smeer ze in met de knoflookolie vers gemalen zwarte peper.
  5. Bak (of liever gezegd schroei) de biefstukken in een koekenpan in een mix van olie en boter rosé (een paar minuten aan beide kanten).
  6. Laat het vlees 10 minuten rusten. In die tijd de saus nog even verwarmen en de grove mosterd toevoegen en goed doorroeren.
  7. Dien het vlees op met de jus en met aardappelpurée en bv snijboontjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Hierbij past een mooie rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst