KookJij

BBQ Ketjapkip met worteltjes-saté

Een heerlijk bbq ketjapkip met worteltjes-saté recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie: 648 kCal energie
35 Gram eiwit
12 Gram vet
100 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe BBQ Ketjapkip met worteltjes-saté te bereiden

Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor op de hoogste stand. Pel en pers de knoflook fijn.

Verhit een scheutje wokolie in een klein groentepannetje, voeg de worteltjes, de helft van de knoflook, 1 tl Kerrie Djawa en 1 tl Ketjap Asin toe, schep door elkaar en voeg een kop warm water toe. Kook de worteltjes 5 min. met het deksel op de pan. Afgieten, een beetje laten afkoelen en aan 12-16 satéstokjes rijgen.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten. Snijd de kipfilet in 12 plakken. Meng 2 el Ketjap Asin met 1 el wokolie, de rest van de knoflook en 1 tl Kerrie Djawa. Wentel de plakken kip erdoor en laat het even intrekken.
Gril de kip en de wortelsaté op de hete barbecue of onder de grill in 6-8 min. gaar.
Geregeld omkeren.

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Meng de rijst met ¾ van de lente-uitjes en wat peper.

Verdeel de rijst over 4 borden. Leg de kip en de wortelsaté erbij, schep de satésaus erover en bestrooi met de rest van de lente-ui.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst