KookJij

Banoffee ijs

Een heerlijk banoffee ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ijs & co
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Banoffee ijs te bereiden

Klop in een kom de eierdooiers met de dulce de leche tot een gladde massa.
Breng in een steelpan de melk en de slagroom tegen de kook en schenk het mengsel in een dun straaltje al kloppend bij het dooiermengsel.
Doe alles terug in de pan en verwarm het tot de vla is gebonden.
Je kunt de dikte door een houten lepel in de vla steken, de lepel eruit te halen en met je vinger over d bolle kant te strijken.
Als je vinger een schone streep achterlaat is het mengsel klaar.
Laat de vla volledig afkoelen.
Prak de banaan met de vanille-essence
en roer hem door de vla.
Draai van de vla ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Cakes 'n' Bakes

Cakes 'n' Bakes zegt:
Ziehier hoe ik voor het eerst zelf ijs probeerde maken en dit recept gebruikte! Deeeeeelicious! http://yasmincakesnbakes.blogspot.be/2013/05/banoffee-ijs-bananen-meringues.html?spref=fb
bertal

bertal zegt:
hns, Dulce de leche betekent letterlijk melkzoet ( Caramelpasta )
is een samenstelling van van melk, suiker en bakpoeder wat lang en langzaam gekookt wordt.
succes:);).
m.v.g. Bert Allers
hns

hns zegt:
wat is dulce d leche?
Daarna kan ik ermee aan de slag
groeten
Hans
bertal

bertal zegt:
Rosalyn,
is het ook, succes ermee:);)
m.v.g. Bert Allers
Rosa-lyn

Rosa-lyn zegt:
Klinkt lekker:)