KookJij

Babi Ketjap

Vele Babi Ketjap recepten zijn in omloop : eenvoudige, ingewikkelde. Ieder doet het op zijn manier. Laten we het proberen eenvoudig te houden, zonder al te veel opsmuk, maar wel met een "Indisch" smaakje.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Babi Ketjap te bereiden

  1. Doe de ingredienten voor de boemboe in de keukenmachine en draai daarvan een mooie homogene pasta.
  2. Verhit de rijstolie in de wadjan en fruit eerst de gesnipperde sjalotten aan tot ze zacht gaan worden.
  3. Voeg de boemboe toe en fruit dit al roerend een 5 minuutjes mee.
  4. Dan het vlees toevoegen en dit ook al weer roerend meebakken tot de brokken aan alle kanten bruin zijn gekleurd.
  5. Nu mag de ketjap er bij en 1 eetlepel limoensap.
  6. Eventueel op smaak brengen met peper (en zout).
  7. Laat dit geheel op een laag vuurtje, zo nu en dan omroerend, een halfuurtje sudderen. Het vocht moet er namelijk voor het grootste deel uit en het vlees moet verder garen. Elk stukje vlees moet dan bedekt zijn met een kleverige ketjap.
  8. Dan de tweede eetlepel limoensap toevoegen met de gula Djawa en de gemberstroop en nog even goed doorroeren, zodat alle brokken vlees goed zijn gedekt met de zoetigheden.
  9. Geef er witte rijst bij, sambal boontjes, acar en emping en/of krupuk.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Ik denk dat jasmijnthee of gemberthee er het lekkerst bij is.
Qua alcohol past bier er het beste bij. Als het perse wijn moet zijn dan een hele jonge, koude shiraz uit Austalie

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst