KookJij

Artisjokken Caponata

Caponata is een oorspronkelijk Siciliaans pesto-achtig gerecht op basis van aubergine (Hier dus artisjokken). Je kunt het zo als hapje eten of als begeleider van vis, varkensvlees of gevogelte.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Artisjokken Caponata te bereiden

  1. Verhit in de pan de olie en voeg daar aan toe de bleekselderij, ui, knoflook en fruit aan tot die zacht zijn..
  2. Voeg dan toe de tomatensaus, wijn, azijn, artisjokken, olijven, pijnnootjes, suiker, zout en peper. Kook dat in tot de groentes zacht zijn en de hoeveelheid vocht sterk verminderd.
  3. Roer de kappertjes er door heen en als de massa enigszins is afgekoeld de basilicum.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Het lekkerst bij vette geroosterde vis : makreel, zwaardvis, mahi,mahi, dorade, zalm.
We drinken hierbij een droge rose wijn of witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst