KookJij

Aperitiefgehaktballetjes

Een heerlijk aperitiefgehaktballetjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aperitiefgehaktballetjes te bereiden

Meng het gehakt met de ui, look, chilipepertje en de verse kruiden. Meng er het ei en het paneermeel door en kruid met peper en zout.
Meng alles goed en vorm er kleine balletjes van. Bak ze krokant in een pan met olijfolie.
Serveer ze lauw of koud.
Voor de dipsaus vermeng je de yoghurt met de gehakte kruiden en kruid naar smaak met peper en zout. Roer alles goed door elkaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

AnnikaT

AnnikaT zegt:
Tomatendip, satesausdip, kruidendip, salamidip,(staat ook op de site en is heerlijk!)kerriedip, ...need any more?
Het is teveel voor 4 personen als aperitief, zeker voor 8-10 personen! Je kunt het inderdaad wel invriezen maar zet de juiste hoeveelheid personen dan neer!
dien

dien zegt:
Ik ga het zeker maken maar yoghurtdip; weten jullie een andere dip?
  zetje

zetje zegt:
Ik denk dat het lekker is maar teveel voor 4, wel goed als borrelhap die hoeveelheid.
Alwin

Alwin zegt:
Ja zit net even te lezen wat je geschreven heb ,en ja dat is ook een perfecte oplossing. Groetjes Alwin
derbyke

derbyke zegt:
Of heel simpel , kant en klare balletjes invriezen voor de volgende happening . Altijd iets achter de hand als je onverwachte bezoekers krijgt . groetjes van ons 3:);):p
Alwin

Alwin zegt:
Liske ,het is een voorbeeld als je een kilo te veel vind dan maak je een halve kilo of 250 gr je moet eenmaal uitgaan van een gewicht groetjes Alwin:p
liske

liske zegt:
Erg lekker Inge, maar is een kilo niet wat veel voor vier personen? Ik heb het gemaakt, maar vond het als voorafje teveel. Of je moet een grote eter zijn.