KookJij

Recept voor Aardappelgratin met rundgehakt en prei

Een heerlijk aardappelgratin met rundgehakt en prei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Europese
Bron: vriendin
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Pel de ui, halveer hem en snij in fijne plakjes. Spoel de prei en snij hem in schuine stukken. Schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stoof de ui eventjes in een koekenpan aan met de olie. Voeg het gehakt toe. Laat gedurende 15 minuten garen. Plet ondertussen het gehakt fijn met een vork.
Beboter een ovenschotel. Schik er een eerste laagje aardappelplakjes in. Breng op smaak met zout en zwarte peper uit de molen. Verdeel er een laag gehakt over en daarop een laag prei. Herhaal de 3 lagen en eindig met een extra laag aardappelplakjes. Breng nogmaals op smaak met zout en zwarte peper uit de molen.
Bestrooi de bovenkant met de emmentaler en verdeel er wat nootjes boter over. Zet de ovenschotel in de oven gedurende 45 minuten. Serveer warm en verdeel aan tafel.

Mijn kookverhaal (Martine De Clercq)

Tip:
met een lichte tomatensaus een heerlijke maaltijd.
De aardappelen in een stoompan half voorgaren en dan in plakjes snijden, spaart 15 min. tijd in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan Bosvelt

Jan Bosvelt zegt:
Ik ga het deze week nog maken ik gebruik dan geen mager spek maar gerookt dat vind ik persoonlijk veel lekkerder ook door de zuur kool met spekjes en gebakken uitjes Met grove rook worst. Groeten Jan Bosvelt
Tanja

Tanja zegt:
Lijkt me een hele lekkere combinatie! Ik zou magere spekjes even bakken en door de prei doen, ik hou van prei met spekjes en kaas :-)
Albert Groen

Albert Groen zegt:
Prima recept, ingredienten gekocht, morgen in de oven.
Jan Bosvelt

Jan Bosvelt zegt:
Deze lijkt me heerlijk ik probeer het uit. Groeten, Jan Bosvelt
peter

peter zegt:
Hallo,
lijkt me erg lekker, ik ga het ook eens maken !!