KookJij

Recept voor Aardappelbrood gevuld met een ragout van groene gr

Een heerlijk aardappelbrood gevuld met een ragout van groene gr recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: we4you2
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Vermeng de bloem met het zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Verkruimel de gist erin en strooi de suiker erover. Roer een beetje lauwe melk door de gist, tot het een glad papje is. Verdeel de overige ingrediënten over de bloemrand en kneed het tot een glad deeg is. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet 4 eenpersoonsovenschaaltjes in met boter en bekleed de bodems en de randen met het brooddeeg. Leg in elke vorm een velletje aluminiumfolie en vul met bakerwten of rijst zodat het deeg niet gaat rijzen. Bak het brood 20 minuten in het midden van de oven. Schil voor de ragout de asperges, snijd de onderste stukjes eraf. Meng de slagroom door de ontdooide spinazie. Snijd de haricots verts en de courgettes in juliennes. Snipper de sjalot. Smelt de boter en smoor de sjalot glazig. Voeg de groenten toe en, zodra deze glazig zijn, de spinazieroom. Breng de ragout op smaak met peper en zout. Neem de broodjes uit de vormpjes en vul ze met de groenteragout. Zet ze op verwarmde borden en garneer met tuinkers en aardappelschillen.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst