KookJij

Aardappel spruitjes schotel uit de oven

Een heerlijk aardappel spruitjes schotel uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Geen idee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel spruitjes schotel uit de oven te bereiden

Wij koken de aardappels en de spruitjes lekker gaar. Voor de liefhebbers kunnen de spruiten natuurlijk beetgaar gemaakt worden. De aardappels in kleine hapklare brokjes snijden. Wordt gemakkelijker verdeeld in de schaal en ze zijn sneller gaar. In de kom het ei met de melk of yoghurt of room, is maar net wat je prefereert, en 3/4 van de geraspte parmesaan, peper en zout vermengen. De gekookte aardappels en spruitjes door elkaar verdelen in de ovenschaal en overgieten met de kaassaus. De overgebleven parmesaan uit strooien over de bovenkant van de schaal zodat de kaas straks een mooie korst vormt. 15 minuten in de oven. In ieder geval zolang tot dat de vloeistof gestold is.
Je kunt dit basisrecept natuurlijk helemaal op kalefateren met allerlei dingen. Rookworst, bacon, stukjes uit gebakken spek enzovoort. Eet smakelijk.

Mijn kookverhaal (Lex Heufke Kantelaar)

Omdat wij in Turkije wonen moeten wij onze smaak aanpassen aan de dingen die hier te koop zijn. De markt verkoopt bijna alleen seizoens gebonden artikelen. Gisteren werden er nog witte kolen van het land gehaald. Rode kool wordt hier zes keer per jaar vers aangevoerd. Nu zijn er sinaasappels en vers fruit vol op te verkrijgen voor een habbekrats. Maar van de zomer is het citrusfruit op en dan kun je dus niets kopen.
Sinds kort kunnen we spruitjes kopen, een van onze lievelingsgroenten. Je kunt deze ovenschotel natuurlijk ook maken met bloemkool, broccoli, wortelen maar dan zonder kaas enzovoort. Kwestie van creatief denken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

huguette vitse

huguette vitse zegt:
Dat ziet er heerlijk uit zal ik ook eens maken in de volgende dagen :)
Jenny Camps

Jenny Camps zegt:
Dank jullie allemaal wel!!!
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Sorry, dat ik zo laat reageer, maar het zijn de kruiden van SILVO, maar de kruiden van Verstegen is óók goed. Zodra ik wat meer gelegenheid heb, zal ik weer gemakkelijke recepten toevoegen.
andre

andre zegt:
Net recept gemaakt...geruld gehakt toe gevoegd, ben benieuwd wat het gezin er van vind. Ze vinden spruitjes lekker dus deze variant zal vast in goede aarde vallen.
marian

marian zegt:
Hoi, was nog vergeten te melden dat dit zo smaakte omdat het zo lekker "luchtig" is. De meeste ovenschotels met puree en spruiten vallen vaak wat zwaar op de maag. Bij dit recept geen last van. Komt waarschijnlijk doordat de aardappels met de spruiten niet gestampt worden, maar door elkaar gehusseld. Lekker hoor.
Lex Heufke

Lex Heufke zegt:
Hallo mensen, ben zeer verheugd dat mijn recept bij veel mensen in de smaak valt. Jullie hebben gelijk, een beetje mosterd past er heel goed bij. Piccalilly waarschijnlijk ook. Kwestie van smaak. Jenny dit is een basisrecept waarop iedereen zich kan uitleven. Als jij er vlees bij maakt kan dat uitstekend. Kippenpoot, borststuk, speklap of saucijs. Net wat je wilt. Sucadelappen lekker gesudderd past er ook goed bij. Veel plezier en eet smakelijk.
Jenny Camps

Jenny Camps zegt:
Ik ga het zeer zeker maken....!!! Zal ook proberen er iets mosterd bij te doen aan de hand van de reacties.
Maar bij ons zijn het vleeseters...Kan ik hier 'n stukje vlees bij klaarmaken??? Buiten het verwerken van spekreepjes etc. in het gerecht?
marian

marian zegt:
Ik heb de schotel gisteren gemaakt en het was erg lekker. Voor herhaling vatbaar. Ik heb aan het ei/kaasmengsel wat mosterd toegevoegd, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.
Marianne Meeuwissen

Marianne Meeuwissen zegt:
Het was erg lekker ik heb er wat mosterd bij genomen ,ik zal het zeker vaker eten ! Gr.,Marianne
rien zuiddam

rien zuiddam zegt:
Bedankt, lekker hoor!!
Lex Heufke Kantelaar

Lex Heufke Kantelaar zegt:
Graag gedaan Barbara, heerlijk als andere mensen je recepten ook lekker vinden. Ik heb er nog zo een maar dan met bloemkool en gehakt. Zal hem er binnenkort opzetten. Heb jij soms ook van dit soort recepten die redelijk gemakkelijk zijn maar toch lekker en apart? Houdt mij graag aanbevolen.
Dat kruidenmengsel van Sivo ken ik niet, dat wordt hier niet verkocht. Kun je beschrijven welke kruiden er in zitten? Graag.
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Heb het gemaakt en SUPER!!
Heb er kipfilet apart bij gedaan,kipfilet gekruid met KIP PIKANT(van Sivo) + een beetje knoflook en een half bouillonblokje. Had iemand te eten en die vond het een lekker gerecht.wéér iets om klaar te maken en dat op drukke dagen niet zoveel werk vergt. Bedankt.
Marianne Meeuwissen

Marianne Meeuwissen zegt:
Ik ga deze schotel vandaag lekker maken, het lijkt me heerlijk.
Gerda

Gerda zegt:
Wij zijn dol op ovenschotels en zo'n soort recept maak ik ook met Broccoli dus met spruitjes, heb ik in huis, binnenkort maar eens maken.
Hanneke

Hanneke zegt:
Het lijkt mij en heerlijk gerecht, ik ga het zeker op kort termijn proberen.
Bedankt voor dit recept.