KookJij

Slagroomgebak met verse aardbeien (zie opm)

Een heerlijk slagroomgebak met verse aardbeien (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: CCPL
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Slagroomgebak met verse aardbeien (zie opm) te bereiden

Bladerdeegplakjes aan elkaar plakken en er 2 ringen van ca 20 cm .
De bodem met een vork goed inprikken om onnodig rijzen tijdens het bakken te voorkomen.
De "deksel" met een liniaal in 5 gelijke delen verdelen en deze met losgeklopt eigeel bestrijken en laten drogen.
Daarna de stukken insnijden en samen met de "bodem"in de oven bakken
( 160 graden C. ca 30 min.
Kort voor het einde de "deksel"met wat rietsuiker bestrooien zodat het bladerdeeg gekarameliseerdwordt.
Ronde bakvorm nemen van ca 20 cm doorsneden, de afgekoelde "bodem" hierin leggen en bestrijken met hete jam.
Bodem bedekken met gehalveerde aardbeien.
Maak slagroomcréme door de melk, suiker, opengesneden vanillestokje met de eigelen au bain marie te verwarmen tot een licht gebonden massa.
Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
Onder voortdurend roeren af laten koelen en er de geslagen slagroom doorheen spatelen.
De helft in de vorm over de aardbeien gieten.
Daarop weer een laagje gehalveerde aardbeien.
Rest van de créme tot slot.
Bovenkant gladstrijken en in de koeling plaatsen.
COULIS:
Aardbeien pureren en door een zeef wrijven.
Suiker in de puree oplossen, van het vuur halen en citroensap plus likeur toevoegen.
ROOMIJS:
Eierdooiers kloppen met suiker tot ze bijna wit zijn.
Room erdoor mengen.
Melk aan de kook brengen en voorzichtig aan de dooiermassa toevoegen.
Even laten binden zonder dat het koken gaat.
Laten afkoelen en tot ijs draaien.
UITSERVEREN:
Snijd de taart in punten, leg er dekselpunten op en serveer op elk bord een puntje gegarneerd met wat druppels aardbeiencoulis en een bolletje roomijs.
Schaaf er wat witte chocolade overheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst