KookJij

Zucchini al forno - ovenschotel courgette, tomaten en mozzarella

De courgettes (in plakjes) worden vooraf gebakken. Van de verse tomaten wordt een dikke saus gemaakt die over de courgetteplakjes in de ovenschaal gaat en daarover de plakjes mozzarella met als bovenlaag de geraspte Parmezaanse kaas. Een heerlijk Zomers gerecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie: 326 kCal energie
19 Gram eiwit
15 Gram vet
24 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zucchini al forno - ovenschotel courgette, tomaten en mozzarella te bereiden

  1. Was de courgettes en snij deze in vingerdikke plakken. Snipper de gepelde ui en  knoflook.
  2. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in kleine blokjes.
  3. Snij de mozzarella in dunne plakken.
  4. Oven voorverwarmen op 225 graden.
  5. Roer de bloem met een theel. zout en wat peper door elkaar. Wentel de courgettes door het bloemmengsel en bak de courgettes om en om goudgeel in de koekenpan met wat olijfolie.
  6. Leg een laag courgettes in de ovenschaal (rest even apart houden).
  7. Bak in het overgebleven vet de ui en knoflook glazig. Voeg de tomaten toe en bak ook deze mee. Laat alles goed gaar worden en indampen tot een dikke tomatensaus. Roer de gesneden basilicum door de tomatensaus. Op smaak maken met zout en peper.
  8. Bedek de courgettes in de schaal met een deel van de tomatensaus en een deel van de plakken mozzarella. Nu kan de rest van de courgettes erop, plus de rest van de tomatensaus en de mozzarella. Strooi de Parmezaanse kaas erover en laat de schotel in het midden van de voorverwarmde oven heet en lichtbruin worden ( plm. 20 minuten).

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze ovenschotel maak ik vaak voor vegetariërs, maar ook niet-vegetariërs vinden dit lekker. Je kunt het als bijgerecht serveren met rijst, pasta of aardappelpuree.
In plaats van verse tomten kun je ook goed tomatenblokjes uit een blik gebruiken om de tomatensaus te maken. Ook lekker als lunchgerecht met stokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst