KookJij

Zoete bataat met tomaat en prei

Een heerlijk zoete bataat met tomaat en prei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Bataat
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoete bataat met tomaat en prei te bereiden

Breng in een pan ruim water aan de kook.
Kook de zoete aardappelen in de schil ongeveer 15 minuten met het deksel op de pan.
Pel en snipper intussen de ui.
Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken.
Verwijder van de paprika de zaadlijsten, wassen en in reepjes snijden.
Halveer de prei in de lengte, wassen en in halve ringen snijden.
Verhit de olie in de braadpan en fruit de ui ongeveer 2 minuten.
Voeg de paprika en de tomaat toe en pers de knoflook boven de pan uit, alles ongeveer 5 minuten meefruiten.
Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
Voeg de aardappel, de ketjap, het bouillontablet en een scheutje water toe.
Met het deksel op de pan ongeveer 10 minuten laten stoven.
Op smaak brengen met peper en zout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst