KookJij

Zalmtaart met kruidenroomkaas

Een heerlijk zalmtaart met kruidenroomkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookschrift
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmtaart met kruidenroomkaas te bereiden

Oven op 195 à 200°C.
De plakken bladerdeeg laten ontdooien.
De taartvorm invetten.
Als de deegplakken ontdooid zijn de bodem en randen van de taartvorm ermee bekleden. De randen van het deeg goed aan elkaar drukken. Het deeg moet je hier en daar in vorm bijknippen.
In een kom de roomkaas verkruimelen of met een vork losmaken en de zalm erdoor roeren.
Het zalmkaasmengsel over de bodem van de taartvorm verdelen.
In de andere kom de eieren loskloppen met de room, peper en eventueel een klein beetje zout. Dan de bieslook en dille erdoor roeren en dit mengsel over de zalm gieten.
Schuif de taartvorm in de oven voor ongeveer 25 à 35 minuten of tot een satéstokje er droog uitkomt als je erin prikt.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Ik heb hiervoor 2 pakjes Verse Roomkaas met knoflook en kruiden gebruikt (AH-merk). Eén pakje bevat 125 gram. Het is zachte kaas, daarom heb ik het alleen een beetje losgeroerd met een vork.
Zalm heb ik gewoon een pakje van 2 zalmfilets uit de diepvries (Aldi) gekocht en de zalm in blokjes gesneden.
Het gerecht is lekker, maar machtig. Geef er bijv. een eenvoudige tomatensalade bij en eventueel knoflookstokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Nu met foto. Klik erop om te vergroten.
Vandaag weer gemaakt, heerlijk.Erbij gegeten: Tomatensalade+tomaat-knoflookdressing (ajotomate):p:)
fabita

fabita zegt:
Hallo Cherie,
Ik heb dit zaterdag gemaakt en het was erg lekker. Heb ook een foto van, maar nog niet opgestuurd. Het was wel machtig en we hebben de rest 2 dagen daarna gegeten, nog even lekker.
Volgende week wil ik je peer in bladerdeeg proberen als de buren komen eten.Gr:p
cherie3

cherie3 zegt:
Wat een leuke recepten !!!
Kijk uit naar de volgende.