KookJij

Zalm op Spinaziesalade met Kersensaus

Een heerlijk zalm op spinaziesalade met kersensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 - 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm op Spinaziesalade met Kersensaus te bereiden

1).Doe alle ingrediënten voor de kersensaus, dus de kersen, kippenbouillon, wijn, honing, suiker, citroensap en zest, de uien, knoflook en sambal in een pannetje en breng aan de kook. Vaak roeren.
2).Laat dit 30 minuten doorsudderen tot de saus dikkig wordt en houd dit dan verder warm (vergeet niet vaak even door te roeren).
3).We verdelen de spinazieblaadjes intussen over de bordjes.
4).De zalm gaat in de ovengril (we zetten hem op zijn vel) en we wachten tot hij zachtroze is geworden en makkelijk schilfert.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP:
We leggen op elk bordje een stukje zalm op de blaadjes spinazie. Dan lepelen we er de saus over en vervolgens strooien we er dan de kaas over en daarna de kleiner gemaakte walnoten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo amsla,Nog even dit:het recept is enigszins aangepast aan de gemiddelde west-europese tong.Er kan dus wel wat meer sambal bij.
Jan A.
amsla

amsla zegt:
Beste Jan, Ik dacht al zoiets ;-).
Ben een fan van je recepten en ga deze vanavond nog maken!!
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste amsla,Ik probeerde ze stiekem op te peuzelen.Goed opgelet,niet gelukt!Ze staan er weer bij.
Jan A.
amsla

amsla zegt:
En waar gebruik je die kilo kersen?