KookJij

Zalm met groenten uit de Skottelbraai

Lekker recept om te wokken in de skottelbraai, leuk voor op de camping of in de achtertuin op een zomerse dag.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm met groenten uit de Skottelbraai te bereiden

Zet de Skottelbraai met de wok schaal aan (op de laagste stand) en schenk hier voldoende olie in, zodat het eten niet gaat aanbranden.

Snipper de ui en knoflook en bak deze even aan. Voeg na 1 minuut de gnocchi, wat peper, zout en paprika poeder toe en bak dit samen zo'n 5 minuten.
Snij de courgette en aubergine in grove stukken. Verplaats de gnocchi naar de zijkant van de skottelbraai en voeg de de groenten toe met wat paprika poeder. Bak de groenten zo'n 3 tot 5 minuten gaar.
Snij ondertussen de zalm in stukjes en voeg dit toe en roer alles door elkaar. Voeg na 1 a 2 minuten de Philadelphia toe en laat dit geheel nog zo'n 2 minuten opstaan.

Eet smakelijk!

Mijn kookverhaal (Bobby)

Na 25 jaar niet gekampeerd te hebben, heb ik dit deze zomer voor het eerst weer eens gedaan. Het is erg goed bevallen, het leuke eraan is dat je de hele vakantie buiten leeft. 's Avonds kan je voor je tent heerlijk koken op bijvoorbeeld de skottelbraai, wat erg goed gaat en ook vrij gemakkelijk is.
Dit was mijn eerste eigen recept wat ik op de camping en skottelbraai heb gemaakt, het was erg lekker en leuk om te doen!
Ik heb gnocchi's gebruikt, omdat ik toen al even genoeg pasta had gegeten. Maar ik moet zeggen, gnocchi's smaken ook wel aardig, weer eens wat anders :-)
Als je pasta gaat gebruiken dan moet je deze koken en pas toevoegen nadat je de Philadelphia in de pan hebt gedaan.
Je hoeft het verder niet zo heel erg nauw te nemen met de hoeveelheid en ingrediënten, op de camping is het altijd een beetje improviseren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wat een super gerechtje! Lijkt me fantastisch kokkerellen met zo'n braai. Volgens mij kan je er werkelijk alle kanten mee op. Mijn vriendin Nicoline heeft er ook een, daar hebben wij eens een overheerlijke paella uit gegeten. Fijn dat je dat recept ook geplaatst hebt. Ook bbq-en ging er prima op. Ik weet alvast een leuk verjaardagskadootje :-)