KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Zachte mosterdsoep

Een heerlijk zachte mosterdsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Robin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verhit de boter en bak zachtjes de prei hierin ± 6 minuten. (Kan meteen in pan met dikke bodem). Voeg 2 eetlepels mosterd en de aardappelen toe en bak die ± 4 minuten mee.

Schenk de bouillon erbij, breng het mengsel aan de kook en laat het op zacht vuur ± 20 minuten koken. Pureer de soep in de blender. (als het goed is is zeven dan niet nodig en houd je de leuk ogende zaadjes). Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de slagroom toe en breng met peper en zout op smaak. Roer de rest van de mosterd door de soep (goed roeren, anders blijft het een klodder op de bodem) en bestrooi met bieslook.

Variatie: gerookte zalm onderop. Verkruimelde uitgebakken plakjes ontbijtspek bovenop.

En als je denkt dat het leuk is als je de gerookte zalm onderin ziet en dus net als ik whiskeyglazen gebruikt moet je de soep er denk ik voorzichtig oplepelen en niet vanuit de pan zo inschenken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bakkie

Bakkie zegt:
Wat een hele leuke tip is ,voor wat anders en verfrissend is....Is fijne stukjes appel als aftopper.Wil zelf niet meer zonder...mmmmhhh:p
Ger van Vugt

Ger van Vugt zegt:
Verzot op mosterdsoep maakte ik een eigen variant.
Een klontje roomboter en bloem garen en verdunnen met water en drinkblouillon (kippen).
Lenteui en een ui.
Groninger mosterd, gerookte spek in 4 mm blokjes en ook een aardappel.
Bieslook en peterselie.
Ben dan wel iets langer bezig dan 20 minuten, maar het resultaat is HEERLIJK.....
Zelfs mijn vrouw die niet gek van soep is wilde na een lepel proeven direct een bordje....
c. smal

c. smal zegt:
Ik vind het vreemd, het is toch een cremesoep, dan zou u toch ook bloem moeten gebruiken om deze soep zijn binding te geven!!!!
hannelore

hannelore zegt:
Kun je deze soep ook met mosterd zonder pitjes maken? En kun je het een dag van te voren maken?
jorrit

jorrit zegt:
Ik ga deze soep dit weekend ook maken, nu al zin in !! Heerlijk met gerookte zalm en toast :D
Wisa

Wisa zegt:
Deze soep heb ik al diverse keren gemaakt en is steeds weer een groot succes! Standaard gaat het bezoek de deur uit met het recept en moet ik weer een nieuwe printen.

Bettien

Bettien zegt:
Het was een succes,Yeahhhh.
Heerlijk.
Doortje

Doortje zegt:
succes en een gezellige verjaardag:D
Bettien

Bettien zegt:
Fantastisch, ik ga m maken voor mn man zn 50ste verjaardag !!
:)
mieke

mieke zegt:
en om af te maken wat stukjes brie in de kom in de soep mmmmmmmmm:p