KookJij

Wortelcake met pecannoten

Een heerlijk wortelcake met pecannoten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: libelle lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wortelcake met pecannoten te bereiden

Verwarm de oven voor op 180° C. Rasp de wortelen fijn. Hou wat pecannoten apart voor de afwerking en stamp de rest fijn in een vijzel. Splits de eieren.


Klop de eidooiers wit-schuimig met de suiker. Klop daar met een garde de notenolie, de geraspte wortelen en de gestampte pecannoten door.


Zeef de bloem samen met het bakpoeder, het kaneelpoeder en het zout in een aparte kom. Roer het mengsel door de wortelmix. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het deeg.


Spreid het deeg uit op een met bakpapier bekleed bakblik. Zet 45 minuten in de warme oven. Ontvorm de cake op een rooster en laat afkoelen.


Meng de roomkaas, de boter, de poedersuiker en het citroensap. Verdeel de cake in vierkantjes. Bestrijk ze met de roomkaas. Werk af met pecannoten en wat geraspte wortel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Laat het je alvast smaken;)
renate84

renate84 zegt:
Bedankt! Dan ga ik het binnenkort eens uitproberen :D.

Groetjes,

Renate
fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo renata84, bedankt en hier in België zegt men eerder koffielepel ipv, theelepel, maar je had het bij het rechte eind ;):D:D Groetjes, Erwin.
renate84

renate84 zegt:
Lijkt me lekker! Maar wat is een kl? Een theelepel?

Groetjes,

Renate