KookJij

Witte-chocoladetaart met frambozen

Een heerlijk witte-chocoladetaart met frambozen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witte-chocoladetaart met frambozen te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een taartvorm van 22 cm doorsnede in.
Maak het deeg. Zeef boven de kom van een keukenmachine de bloem, de cacao en de poedersuiker.
Voeg de koude boter toe en meng het geheel kort.
Voeg de eidooier en 1-2 eetlepels ijskoud water toe en laat de machine draaien tot zich een samenhangend deeg heeft gevormd. Wikkel het deeg in een stuk huishoudfolie en leg het een half uur in de ijskast.
Rol het deeg uit op een met bloem en wat cacao bestoven werkblad en bekleed er de taartvorm mee.
Bak het deeg 20 minuten blind in de oven verwijder dan de bonen en zet de taartvorm nog 10 minuten in de oven, het deeg moet knapperig en een beetje bruin zijn. Laat het deeg afkoelen.
Maak de vulling.
Verwarm de crème fraîche samen met 100 ml van de slagroom in een pannetje.
Breek de chocolade in een kom en schenk er het warme
roommengsel over, laat het geheel zo een minuut staan.
Roer het geheel dan goed door tot de chocolade is gesmolten. Dek de kom af met een stuk huishoudfolie, waarin wat gaatjes zijn geprikt en deze 2-3 uur in de ijskast.
Plet de frambozen heel zachtjes met een vork, zodat het sap er een beetje uitloopt (de vruchtjes moeten wel heel blijven). Leg de frambozen in een enkele laag op de bodem van de taartvorm.
Klop de rest van de slagroom lobbig – dus niet te stijf – en schep deze voorzichtig door het chocolademengsel.
Verspreid het chocolademengsel met een rubberen spatel over de frambozen en zet de taart minimaal nog 1 uur in de ijskast. Eet de taart koud.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

britt

britt zegt:
Dit recept is superlekker!
Iedereen waarvoor ik hem had gemaakt was dolenthousiast en wilde gelijk het recept hebben! Zeker een aanrader!
cv

cv zegt:
Bij ons in Vlaanderen in Crème fraiche hetzelfde als slagroom.
Wat is wat??
C

C zegt:
Kun je niet beter de chocoladelaag onder de frambozen/aardbeien doen?
Ziet dat er niet beter uit?
B

B zegt:
Blind bakken betekent dat je i.p.v de vulling, een laag bonen op het deeg legt. Dan wordt het niet zacht, en gaat het niet bollen.
esmee

esmee zegt:
Bak het deeg 20 minuten blind in de oven verwijder dan de bonen en zet de taartvorm nog 10 minuten in de oven,

Hoezo bonen?
ericniessen

ericniessen zegt:
Probeer ook eens een mengsel van 150 gr bastognekoeken met 150 gr gemalen walnoten.
Elle

Elle zegt:
Hallo, afgelopen zondag heb ik deze taart voor het eerst gemaakt en ik moet zeggen, hij is verrukkelijk !!!
Ik had de bodem wel van bastogne koeken gemaakt, echt hij is over heerlijk !!! :p
ericniessen

ericniessen zegt:
Reactie op Yvonne.

Je kan best normale chocolade gebruiken in combinatie met frambozen of ander rood fruit.
De combinatie van chocolade en rood fruit (frambozen, aardbeien, kersen)is verrukkelijk.
moi

moi zegt:
die taart is lekker vooral met bastogne als bodem.
bedankt voor de tip mij:P
en voor iedereen veel bakplezier:D;)
Mij

Mij zegt:
De taart is erg lekker! Ik heb hem al echt 3x gemaakt ofzo!:D Maar wat ook erg lekker is om de taartbodem te vervangen door een andere bodem; namelijk een pak bastognekoeken verkruimelen. Dan mengen met 150 gr boter en dan een half uurtje in de koelkast. Als deze bodem klaar is dan pas de frambozen erop leggen en het chocolade megels erover heen gieten. En dan nog 1 uur in de koelkast. Dan wordt ie pas echt lekker! :D
bakvis

bakvis zegt:
als je het eerste chocolademengsel te lang laat opstijven wordt het geheel te hard. Slagroom net niet stijf kloppen, indien te lobbig dan blijft het mengsel te zacht.
Maar ook dan is ie superlekker!!
denisee

denisee zegt:
ik had de de creme fraiche met de slagroom en de chocola in de koelkast gedaan en toen was het helemaal hard geworden...:p taart mislukt:D:);):(:?:o
kerensa

kerensa zegt:
kan je ook aardbeien gebruiken?
rianca en kimberley

rianca en kimberley zegt:
Wij gaan hem morgen maken, aan het eind van onze proefwerkweek :p
We laten jullie weten hoe die was ;)
Anne

Anne zegt:
Lijkt me erg lekker, ga 'm van het weekend maken :D