KookJij

Witte chocolademousse met aardbeien en speculaas

Een heerlijk witte chocolademousse met aardbeien en speculaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witte chocolademousse met aardbeien en speculaas te bereiden

400 gr witte chocolade
een scheutje melk
een scheutje grand marnier
1 blaadje gelatine geweekt in koud water.
6 eiwitten opgeklopt tot schuim
300 ml room half opgeklopt
1 bakje aardbeien in vier gesneden
2 lepels vanillesuiker
een scheutje witte dessertwijn
8 blaadjes basilicum fijngesneden
6 kleine speculaasjes

Smelt de chocolade "au bain marie" met de melk en grand marnier. Los het blaadje gelatine hierin op. Roer de chocolade koud en spatel er daarna voorzichtig de eiwitten onder. Spatel daarna de room er voorzichtig onder.

Giet de mousse in glazen zodat die half gevuld zijn en laat ze opstijven in de koelkast. Meng de aardbeien met basilicum, vanillesuiker en dessertwijn en schik die op de chocolademousse. Verkruimel de speculaasjes en strooi ze een beetje over de aardbeien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia harke

mia harke zegt:
lijkt me erg lekker groetjes mia;)