KookJij

Witloofsoep, olie met peterselie en citroen, korstjes

Een heerlijk gebonden soep met witloof.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witloofsoep, olie met peterselie en citroen, korstjes te bereiden

  1. Verwijder met een mesje het bittere binnenste van het witloof. Snijd het witloof in fi jne reepjes. Schil de aardappel en snijd ze in blokjes.
  2. Snipper de ui. Stoof de ui in de boter zonder te laten bruinen. Voeg het witloof, de aardappel en de gevogeltebouillon toe. Laat 20 min koken op een zacht vuur. Mix de soep. Voeg de room toe en werk af met zout en peper.
  3. Verwijder de blaadjes van de peterselie. Doe de olie in een blenderkom. Voeg de peterselieblaadjes, de citroenzeste, zout en peper toe. Mix fijn en zeef.
  4. Schenk de soep in kommen. Voeg de peterselie-olie en de korstjes toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst