Recept
« Terug naar recepten
Witloof gebakken met bruine suiker en luikse siroop
PT30M
Witloof gebakken met bruine suiker en luikse siroop
Een heerlijk witloof gebakken met bruine suiker en luikse siroop recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloof gebakken met bruine suiker en luikse siroop te bereiden
Buitenste bladeren en kern van het witloof verwijderen , maak een kruis in de voet van het witloof .Bak deze aan in hete boter en voeg de wijn toe evenzeer de suiker en luikse siroop .Deksel op de pan en na ongeveer een vijftien tal min kruiden met muskaatnoot , peper en zeezout . Laat dit verder +/- 15 tal min zachtjes pruttelen tot het witloof gaar is .
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
a.hoftijzer zegt:
derbyke zegt:
mia7 zegt:
Nou de witlof was heerlijk,maar ! Ik miste een fruitige smaak.Dus op naar de Luikse siroop :D Of een andere fruit-siroop .
derbyke zegt:
mia7 zegt:
Als ik in België kom neem ik mij een flesje of potje luikse siroop.:D
Bedank voor je reactie:)
derbyke zegt:
mia7 zegt:
a.hoftijzer zegt: