Recept
« Terug naar recepten
Waterzooi van kip
PT60M
Waterzooi van kip
Een heerlijk waterzooi van kip recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Waterzooi van kip te bereiden
1. Ontvel de kip. Snij 1 ui, 1 wortel, 1 selderstengel en het groen van de prei in stukken. Leg ze in de bouillon, samen met het kruidentuiltje. Breng aan de kook. Doe er de kip bij, dek af en laat zachtjes 30 tot 35 minuten koken, of tot de kip goed gaar is.
2. Snipper de tweede ui, snij de rest van de wortelen in staafjes, het preiwit in ringetjes. Snij de selderstengel in boogjes, hak de blaadjes fijn.
3. Neem de kip uit de pot. Zeef de bouillon en druk de groenten uit. Breng de bouillon weer aan de kook en blancheer de fijngesneden groenten 2 minuten.
4. Laat in een andere pot de boter smelten. Roer er de bloem door. Leng aan met de helft van de bouillon. Doe er de room bij en hou tegen de kook aan tot de saus bindt. Blijf intussen roeren.
5. Schep de groentejulienne bij de roomsaus en eventueel de rest van de bouillon. Doe er de kip bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Werk af met peterselie.
2. Snipper de tweede ui, snij de rest van de wortelen in staafjes, het preiwit in ringetjes. Snij de selderstengel in boogjes, hak de blaadjes fijn.
3. Neem de kip uit de pot. Zeef de bouillon en druk de groenten uit. Breng de bouillon weer aan de kook en blancheer de fijngesneden groenten 2 minuten.
4. Laat in een andere pot de boter smelten. Roer er de bloem door. Leng aan met de helft van de bouillon. Doe er de room bij en hou tegen de kook aan tot de saus bindt. Blijf intussen roeren.
5. Schep de groentejulienne bij de roomsaus en eventueel de rest van de bouillon. Doe er de kip bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Werk af met peterselie.