KookJij

Vissoep met Tomaten (Spaans)

Een soortement maaltijdsoep.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vissoep met Tomaten (Spaans) te bereiden

  1. Verhit de olie in de pan en fruit daarin aan de ui, knoflook, prei, paprika en vekelknol (soort Spaanse soffrita), totdeat de uien en venkel zacht zijn geworden.
  2. Doe hierbij de chorizo en bak de blokjes een beetje uit.
  3. Doe dan de blikken tomaat er bij en het concentraat, zet het vuur hoger en breng aan de kook. Laat dit even koken.
  4. Nu mogen de andere ingredienten er bij, behalve de vis. Breng weer aan de kook en laat 10 minuten door koken.
  5. Breng op smaak met veel vers gemalen zwarte peper en iets zeezout.
  6. Voeg de vis toe en laat dit sudderen tot de stukken vis uit elkaar vallen
  7. Decoreer de soep eventueel met een lepeltje crême fraiche en een garnaal en wat venkelgroen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Hierbij doet een stevige rosé het goed of een lichtere rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Beste Lucrece,
Bij de ingredienten staan alleen 2 blikken à 400 gram tomaat.Dat zijn dus ook de enige 2 blikken die we gebruiken.
Jan A.
Lucrece Delem

Lucrece Delem zegt:
Zijn dat 2 blikken van 400gr het is niet duidelijk in het recept