KookJij

Vissoep met Rouille

Een heerlijk vissoep met rouille recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Vriendje uit Zuid Frankrijk
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vissoep met Rouille te bereiden

Rouille:
1).Laat het brood de azijn opzuigen en knijp het brood daarna goed uit. Doe in de keukenmachine.
2).Doe daarna de rest in de keukenmachine behalve de olie en draai net zo lang tot er een mooie gladde dunne massa is ontstaan.
3).Hier gaat bij een draaiende machine aanvankelijk druppel voor druppel de olie en wanneer de olie gaat pakken in een dun straaltje. Gebruik de olie helemaal op. Gebruik wat warm water om de rouille iets te verdunnen.
4).Zet de rouille weg in een afgedekte kom in de koeling.
VISSOEP:
5).Fruit in de grote pan aan de uien tot ze na 10 minuten zacht zijn. Dan gaan de tomaten er bij met het sap en kook 10 minuten.
6).Dan gaat de visbouillon er bij en die wordt nu aan de kook gebracht.
7).Dan gaan de groentes er in en wordt er weer 10 minuten gekookt.
8).Nu alle kruiden er bij en 5 minuten koken.
9).De Pernod er bij en afmaken met zout en peper.
10).Het brood roosteren in 10 minuten bij 160 graden Celsius

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We scheppen de soep in voorverwarmde borden , smeren een toastje lekker dik in met rouille en leggen dat op de soep. Strooi hierover de Parmezaanse kaas.
Geef er extra toast bij besmeerd met rouille.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst