KookJij

Vietnamese mie met limoen en pinda's

Een heerlijk vietnamese mie met limoen en pinda's recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vietnamese mie met limoen en pinda's te bereiden

Snijd het vlees in zeer smalle reepjes.
Week de bamikruiden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de mihoen 2 minuten in kokend water (het vuur direct uitzetten). Afspoelen onder de koude kraan. Laten uitlekken.
Pel en snipper de ui.
Hak de bleekselderij fijn.
Was de paksoi en snijd deze in smalle reepjes.
Rasp 1 theelepel van de limoenschil en pers de limoen uit.
Verhit een scheutje olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin het vlees 3 minuten op hoog vuur.
Voeg de ui met de bleekselderij en geraspte limoenschil toe en bak ze 3 minuten mee.
Voeg de paksoi toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg bamikruiden, en vis- of sojasaus toe.
Schep de mihoen erdoor en bak het gerecht nog 3 minuten op hoog vuur. Schep het regelmatig om.
Voeg het limoensap toe en roer de pinda's erdoor. Strooi er wat selderijgroen over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst