KookJij

Vietnamese loempia uit eigen keuken

Loempiavellen gevuld met gehakt, garnaaltjes, kool, wortel en mihoen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron: Volkskrant Sylvia Witteman
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vietnamese loempia uit eigen keuken te bereiden

  1. Ontdooi de loempiavelletjes . Snipper de teentjes knoflook.
  2. Vulling:   Verhit een scheutje olie in een koekenpan of braadpan en fruit daarin de knoflook en de groenten al omscheppend. Doe het gehakt erbij en bak dit al roerend rul en gaar. Voeg suiker en vissaus toe. Laat nog plm. 1 minuut sudderen.
  3. Week intussen de mihoen in heet water. Laat goed uitlekken en knip de mihoen in korte stukjes.
  4. Roer de mihoen en de garnalen door de gehaktmassa.Leg telkens een telkens een loempiavel op tafel. Schep daarop plm. 2 lepels vulling. Vouw de zijkanten van het vel naar het midden en rol nu van onder naar boven tot loempiaatjes van plm. 8 cm. Plak de rand dicht met water of losgeklopt eiwit.
  5. Verhit de olie in de frituurpan en bak steeds 4 loempiaatjes tegelijk.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

De vulling is eenvoudig, maar verrukkelijk. Veel lekkerder dan de gekochte loempia`s. Trakteer deze eens op een feestje, het wordt een succes!
Lekker met een dip, bijv. sojasaus of chilisaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst