KookJij

Recept voor Vakantie: kersthoofdgerecht steak en groenten

Een heerlijk vakantie: kersthoofdgerecht steak en groenten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Voor de saus wel thuis klaar gemaakt. Breng wijn en azijn aan de kook voeg sjalotten en kruiden toe laat even inkoken. Zeef deze ingrediënten en laat een beetje afkoelen.
Voeg er de losgeklopte eierdooiers bij en klop dit op een zacht vuurtje op tot het begint te dikken.
Voeg er de gesmolten boter bij en klop dit stevig op.
Niet laten koken. Desnoods bijkruiden. Warm deze op samen met de fijn gesneden sjalotje en paprika.
Evenzeer de puree thuis klaargemaakt maar warm deze even op .
Bloemkool beetgaar koken.
Bak de steak naar keuze.
Serveer alles warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Het fijne van de kerstdagen was, aankomen op kerstavond op onze vakantie bestemming alle winkels toe, toch iets meegenomen van thuis om het gezellig te maken.
Daar waar ik verblijf vermeld ik het land van herkomst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo lenhardb, een hoofdgerecht dat met kerst bereid is kan je gerust het hele jaar door klaarmaken. En jij hebt in februari een kerstmaaltijd uitgekozen ;)zou zeggen prettige kerstdagen :);):p
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Hallo Lenhardb, wat is er mis met dit recept? Dat het een kerstgerecht is, hoeft niet te betekenen dat je het in Februari moet maken.
lenhardb

lenhardb zegt:
Kersthapjes in FEBRUARI ? ? ? Ik snap het effe niet hoor......:(