KookJij

Uienvlinders

Een heerlijk uienvlinders recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: http://www.jannekes.nl/
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Uienvlinders te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snipper de ui en de knoflook heel fijn en bak ze 5 minuten met wat zout in een koekenpan. Zet het vuur uit, Laat het wat afkoelen en voeg de parmezaanse kaas, bieslook en oestersaus toe. Roer alles goed door elkaar. Leg de bladerdeegplakken op een snijplank en smeer er gelijkmatig het mengsel op. Vouw de beide uiteinden naar het midden, waar ze elkaar raken. Vouw het deeg dubbel over de naad. Herhaal dit met een andere plak. Snij het deeg in plakjes van 1 centimeter. Leg ze iets uit elkaar en met de snijranden naar boven op een bakplaat en bak ze in 15-18 minuten goudbruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mieke

mieke zegt:
Dank je wel,nu is het eindelijk helder!!;)
mieke

mieke zegt:
Hallo,
Ik snap ook "het vouwen" niet in dit recept...en als je plakjes snijdt,dan heb je toch aan beide kanten een snijrand??:?
bobbeltje

bobbeltje zegt:
gewoon de hoekpunten naar het midden vouwen
helen

helen zegt:
he is mij niet duidelijk wat bedoel je met beide uiteinden een vierkant heeft toch geen uiteinden.of bedoel je de hoekpunten,of gewoon dubbelvouwen?;)