KookJij

Uientaartjes

Een heerlijk uientaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Aangepast familie recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Uientaartjes te bereiden

1).Verhit boter en rijstolie in de pan. Als de boter is uitgebruist, doe dan de uien en de knoflook in de pan en fruit zachtjes aan. Roer goed door de eerste 5 -10 minuten.
2).Vervolgens onder roeren toevoegen de vissaus, poedersuiker,saffraan, salam, tijm en rozemarijn. Deksel er op en op laag vuur 15 minuten laten doorsudderen en zo nu en dan omroeren.
3).Verdeel het bladerdeeg in 4 porties en rol uit tot ronde deegschotels (doorsnee ongeveer 12 - 15 cm) met opstaande randjes.
4).Vul die "'deegsschoteltjes" met de uienmassa(eerst salam, tijm en rozemarijn verwijderen), bekleed een ovenrek met bakpapier en schuif het geheel in de oven die al op 200°C stond. Bak af in 20 minuten. Haal de taartjes uit de oven.
5).Verdeel de ansjovisjes over de taartjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Strooi bij het uitserveren er wat gesnipperde olijfjes en gefrituurde uitjes over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst