KookJij

Uienroomsoep met kaaskoekjes

Een heerlijk uienroomsoep met kaaskoekjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Uienroomsoep met kaaskoekjes te bereiden

Pel en hak de uien, bak ze glazig in de boter. Kruid met peper en zout. Strooi er de bloem bij en bak even mee. Blus al roerend met de vermout. Doe er de tijm en de groentebouillon bij. Breng aan de kook, dek af en laat 15 tot 20 min. sudderen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Neem het deeg uit de verpakking en snij elk broodje in drie plakken.
Druk ze plat en leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat.
Roer de eidooier los met 2 eetlp water en bestrijk er de deegplakjes mee (bewaar de rest van het eimengsel). Bestrooi ze met kaas en komijn. Zet ze onderaan in de oven en laat 10 min. bakken.
Vermeng de room met de rest van de eidooier. Verwijder de tijm en mix de bouillon. Roer er het eimengsel door en breng op smaak met nootmuskaat. Serveer de soep samen met de verse kaaskoekjes.

Mijn kookverhaal (Inge Deyck)

Leuk voor de feestdagen, een verassend simpele soep met niet iets extra met de kaasbroodjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hubertina

Hubertina zegt:
:)Ui is een zeer gezonde groente dus dat is een prettige bijkomstigheid. Voor mij een goede reden om deze soep te gaan maken.