KookJij

Tuinbonendip met bruschetta

Een leuke dip om eens te variëren met tuinbonen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Speciale gelegenheden - WK 2014
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept en Jamie Oliver
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tuinbonendip met bruschetta te bereiden

Kook de gedopte tuinbonen circa 5 minuten en spoel ze af met koud water.
Pureer de tuinbonen, voeg de creme fraiche toe en pureer nogmaals. Pers de halve citroen en voeg het sap toe aan het tuinbonenmengsel. Breng op smaak met dille, zout en peper.

Snijd de stokbroden in sneetjes en halveer de knoflook teentjes.
Wrijf de sneetjes stokbrood in met de gehalveerde knoflook teentjes. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout.
Grill de broodjes in de oven of op de grill circa 5 minuten.

Serveer de bruschetta met de tuinbonendip.

Mijn kookverhaal (Nadine )

Gemaakt met verse tuinbonen van het land en dit maakt het natuurlijk extra lekker. Gegeten tijdens de WK wedstrijd Nederland-Mexico dus vandaar een WK recept.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Zeker! Wie weet wat er weer voor lekkers uitkomt. Weer even uitproberen ;-)
Bobby

Bobby zegt:
Vandaag heb ik aardig wat tuinbonen van mijn vader gekregen, vers van het land!
Dus als je het uit wilt proberen :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wat je al niet met tuinbonen kan doen. Mijn kerel lust alles, maar tuinbonen zijn niet zijn ding. Zelf vind ik ze heerlijk, vooral de jonge boontjes. Dit recept zal ik zeker eens uitproberen! Wie weet....
Bobby

Bobby zegt:
Tijdens de spannende voetbalwedstrijd, Nederland - Mexico, deze dip met broodjes gegeten. Zelf hou ik niet zo heel erg van tuinbonen, maar dit smaakte wel erg lekker! :-)