Recept
« Terug naar recepten
Tropische oliebollen
PT30M
Tropische oliebollen
Een heerlijk tropische oliebollen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tropische oliebollen te bereiden
Breng de rozijnen met de Likorette Amaretto aan de kook.
Laat dit zachtjes koken, totdat het bijna verdampt is.
Was en rasp de schil van de sinaasappel en de citroen.
Pers de vruchten uit en leng het sap aan met lauwwarm water tot een 1/2 liter.
Maak een beslag van de oliebollenmix.
Gebruik in plaats van een 1/2 liter water de 1/2 liter vruchtensap en volg verder de aanwijzingen.
Schep de rozijnen, het amandelschaafsel, de sinaasappel- en citroenrasp door het beslag.
Laat het beslag ca. 30 minuten op een tochtvrije plaats onder een vochtige doek rusten.
Verhit de slaolie en bak de oliebollen volgens de gebruiksaanwijzing.
Meng de poedersuiker met de kokos.
Bestrooi de oliebollen royaal met het kokosmengsel.
Laat dit zachtjes koken, totdat het bijna verdampt is.
Was en rasp de schil van de sinaasappel en de citroen.
Pers de vruchten uit en leng het sap aan met lauwwarm water tot een 1/2 liter.
Maak een beslag van de oliebollenmix.
Gebruik in plaats van een 1/2 liter water de 1/2 liter vruchtensap en volg verder de aanwijzingen.
Schep de rozijnen, het amandelschaafsel, de sinaasappel- en citroenrasp door het beslag.
Laat het beslag ca. 30 minuten op een tochtvrije plaats onder een vochtige doek rusten.
Verhit de slaolie en bak de oliebollen volgens de gebruiksaanwijzing.
Meng de poedersuiker met de kokos.
Bestrooi de oliebollen royaal met het kokosmengsel.
Anna zegt:
Je recept is weer online. Sorry voor het ongemak, maar het probleem is in ieder geval opgelost.
Een heel goed uiteinde en een wondermooi 2011!!
Groetjes,
Anna
KookJij.