KookJij

Tonijnclafoutis

Een heerlijk tonijnclafoutis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Mini-proeven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tonijnclafoutis te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200°C. laat de tonijn en de kappertjes uitlekken.
2. Blancheer de worteltjes en de sperzieboontjes 2 minuten in gezouten water, de doperwtjes 1 minuut. Laat de groenten schrikken in koud water en goed uitlekken.
3. Klop de eieren los met een scheutjes melk, doe er de bloem bij en klop goed glad. Leng aan met de rest van de melk. Klop weer goed glad. Kruid met peper en zout. Voeg er de kappertjes aan toe.
4. Verdeel de groenten en de verkruimelde tonijn over vier ovenvaste schaaltjes. Leg er een ansjovisfilets bovenop. Giet er het eimengsel bij.
5. Zet 25 minuten in het midden van de warme oven.
6. Lekker met brood en een frisse groene salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst