Recept
« Terug naar recepten
Tompouces van amandelschuim, karamelroom en ananas
PT100M
Tompouces van amandelschuim, karamelroom en ananas
Een heerlijk tompouces van amandelschuim, karamelroom en ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tompouces van amandelschuim, karamelroom en ananas te bereiden
Voorbereiden (kan 1 dag voor serveren): maak eerst het amandelschuim. Meng de suiker en poedersuiker. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel het suikermengsel en daarna de gemalen amandelen erdoor. Spuit van dit eiwitmengsel met een spuitzak op een met bakpapier beklede bakplaat achttien cirkels van 7 cm doorsnede. Bak de cirkels ongeveer 60 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 150 graden. Schakel de oven terug naar 120 graden als de cirkels te donker worden. Laat ze op een rooster afkoelen.
Bereiden: verwarm voor de vulling de suiker, honing en 3 el water in een pan met dikke bodem op zacht vuur en laat het lichtbruin karameliseren. Roer er 4 el slagroom door en blijf roeren tot het mengsel weer glad wordt. Laat dit afkoelen. Klop de rest van de slagroom stijf en roer het karamelmengsel erdoor. Spuit met een spuitzak met grove spuitmond een dikke laag karamelroom op twaalf eiwitcirkels en verdeel hierover de stukjes ananas. Stapel twee gevulde cirkels op elkaar en dek dit af met een derde eiwitcirkel. Rooster de amandelen lichtbruin in een droge koekenpan en strooi ze over de tompouces. Bestuif dun met poedersuiker.
Bereiden: verwarm voor de vulling de suiker, honing en 3 el water in een pan met dikke bodem op zacht vuur en laat het lichtbruin karameliseren. Roer er 4 el slagroom door en blijf roeren tot het mengsel weer glad wordt. Laat dit afkoelen. Klop de rest van de slagroom stijf en roer het karamelmengsel erdoor. Spuit met een spuitzak met grove spuitmond een dikke laag karamelroom op twaalf eiwitcirkels en verdeel hierover de stukjes ananas. Stapel twee gevulde cirkels op elkaar en dek dit af met een derde eiwitcirkel. Rooster de amandelen lichtbruin in een droge koekenpan en strooi ze over de tompouces. Bestuif dun met poedersuiker.
mia7 zegt: