Recept
« Terug naar recepten
					
						Tomatenterrine
						PT450M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tomatenterrine
Een heerlijk tomatenterrine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 450 min
								
								
									Personen:
									8 - 10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Voorgerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tomatenterrine te bereiden
  1).Zet de bouillon op met de knoflook, peperkorrels en de blaadjes. Breng aan de kook en laat inkoken tot er zo'n 375 cc over is gebleven. Zet weg, maar houd warm.
2).De strookjes tomaat van 1/4 tomaat lichtjes zouten en laten draineren/drogen tussen keukenpapier.
3).Doe de gelatine in de jus de tomates en laat het een minuutje of 10 vocht opnemen. Roer nu de bieslook en de peterselie er door en de wijnazijn.
4).Nu gaat de gelatinemassa met tomaat in de warme bouillon en we roeren dat goed door om de gelatine goed te laten oplossen.
5).Kwast de cakevorm lichtjes in met wat olie
6).Bekleed de cakevorm dan met huishoudfolie, zodat het flink overlapt en wrijf alle rimpels weg.
7).Doe nu 125 cc gelatineuse vloeistof op de bodem en laat dat koud worden en opstijven.
8).Nu doen we een laag tomatenstrookjes op de gestolde bouillon en bedekken dat weer met wat nieuwe bouillon met gelatine. Dat laten we weer koud worden en dan herhalen we de laagjes tomaat en bouillon totdat alles op is gemaakt.
9).We dekken af met het overlappende folie en laten de inhoud van de cakevorm gedurende minstens 6 uren koud opstijven.
										2).De strookjes tomaat van 1/4 tomaat lichtjes zouten en laten draineren/drogen tussen keukenpapier.
3).Doe de gelatine in de jus de tomates en laat het een minuutje of 10 vocht opnemen. Roer nu de bieslook en de peterselie er door en de wijnazijn.
4).Nu gaat de gelatinemassa met tomaat in de warme bouillon en we roeren dat goed door om de gelatine goed te laten oplossen.
5).Kwast de cakevorm lichtjes in met wat olie
6).Bekleed de cakevorm dan met huishoudfolie, zodat het flink overlapt en wrijf alle rimpels weg.
7).Doe nu 125 cc gelatineuse vloeistof op de bodem en laat dat koud worden en opstijven.
8).Nu doen we een laag tomatenstrookjes op de gestolde bouillon en bedekken dat weer met wat nieuwe bouillon met gelatine. Dat laten we weer koud worden en dan herhalen we de laagjes tomaat en bouillon totdat alles op is gemaakt.
9).We dekken af met het overlappende folie en laten de inhoud van de cakevorm gedurende minstens 6 uren koud opstijven.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Het is een mager, vegetarisch, fris voorafje.
									 
                    





 
					