Recept
« Terug naar recepten
Tomaatjes met pestorisotto
PT45M
Tomaatjes met pestorisotto
Een heerlijk tomaatjes met pestorisotto recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaatjes met pestorisotto te bereiden
Rooster de pijnboompitten, doe ze in een keukenmachine met de basilicumblaadjes en pureer dit. Voeg olie toe en een drupje citroensap en pureer nogmaals tot een gladde emulsie ontstaat. Roer er tenslotte met een lepel geraspte parmezaan door.
Kook de risotto ca. 25 minuten in water met zout. Laat de risotto afkoelen en roer de pesto door de risotto. Snijd de bovenkant van de tomaten (bewaar dit dekseltje), verwijder het vruchtvlees met een lepeltje, vul de tomaten met de pestorisotto en zet het dekseltje er weer op.
Kook de risotto ca. 25 minuten in water met zout. Laat de risotto afkoelen en roer de pesto door de risotto. Snijd de bovenkant van de tomaten (bewaar dit dekseltje), verwijder het vruchtvlees met een lepeltje, vul de tomaten met de pestorisotto en zet het dekseltje er weer op.