KookJij

Tomaat gevuld met vis en groenten

Een heerlijk tomaat gevuld met vis en groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaat gevuld met vis en groenten te bereiden

Kabeljauwhaasjes in blokjes snijden, neem er +/- 100 gr vanaf en snijd deze fijner.
Tomaten uithollen en houd het vruchtvlees bij ( voor in soep of andere gerechten).
Sluimererwten in fijne reepjes snijden.
Champignons 4 stuks in schijven snijden, de andere twee zeer fijn snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Venkel zeer fijn snijden.
Kervel fijn hakken.
Neem een deel sjalotjes, venkel, kervel, sluimererwten en de fijn gesneden champignons en de 100 gr vis meng deze goed onderelkaar en kruid goed af.
Vul de tomaten met een beetje boursin en vul rijkelijk met de hierboven vernoemde mengeling. Zet in een beboterde vuurvaste schotel, oven voorverwarmen op 200 gr en bak deze +/- 15 min. De laaste 5 min de afwerking in aluminiumfolie doen met een beetje boter en mee laten opwarmen.
De andere groenten even opwokken, kruiden en vis toevoegen.
Als laatste de room, boursin en kervel eronder mengen laat even opkoken.
Dresseer zeer warm op bord.
Zoete aardappelpuree met kervel werd hier bij geserveerd.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

e.roelofsen

e.roelofsen zegt:
Weer wat geleerd, bedankt Hilde!
derbyke

derbyke zegt:
Hallo e.roelofsen, sluimererwten zijn peultjes. Groetjes van ons 3tjes :);):p
e.roelofsen

e.roelofsen zegt:
Hoi Hilde, wat zijn sluimererwten? Mvg, Ellebel