KookJij

Tjap Tjoy

Een heerlijk tjap tjoy recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: mams recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tjap Tjoy te bereiden

Bereiding:
Schil de djahé.
Snij de ui & knoflook.
Snij de kip in reepjes.

In de wok:
Boter & 2 eetl. olie, fruit hierin de ui, knoflook, djahé, petébonen.

Toevoegen:
Het vlees, of kip omscheppen en op smaak brengen met zout, peper, Chinese ketjap, daarna de bouillon toevoegen. (2 a 3 kopjes) en alle groenten, laat dit smoren tot het beet gaar is. (nog knapperig) de saus wat binden met aardappelmeel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Er zijn vele variaties van tjap tjoy, maar de toevoeging van petéhbonen ken ik (nog) niet. Zal het eens uitproberen;)